Focus op Fotografie: Sportfotografie

Focus op Fotografie: Sportfotografie

Uitvoering
Boek, paperback, kleur, 352 pagina's
ISBN
9789463560771
Verwacht op
29 augustus 2018
€ 36,99

Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra’s.

Sportfotografie is een onderdeel van de fotografie dat door veel mensen wordt beoefend. Een groot deel hiervan ervaart echter dat hun foto's er niet uitzien zoals die in magazines en kranten verschijnen. Hoe krijg je het voor elkaar om je foto's wat meer te laten lijken op professionele foto’s, zonder gelijk duizenden euro’s aan apparatuur uit te moeten geven?

Een antwoord hierop krijgen, is een van de redenen waarom dit boek geschreven is.

Het is geen doorsnee boek, maar feitelijk het beste van twee werelden. Enerzijds kan zowel de beginnende als de gevorderde amateursportfotograaf hier tips en trucs uithalen die makkelijk zijn toe te passen in de praktijk. Anderzijds is het voor iedereen met een hart voor sport interessant om mooie sportfoto’s te bekijken.

Het kloppend hart van dit boek is het gedeelte waarin het fotograferen van vijftig sporten wordt beschreven. De auteurs hebben dit op laagdrempelige wijze gedaan, alsof ze naast je zitten en met je in gesprek zijn. Hun werkwijze, tips en trucs zijn gebaseerd op jarenlange ervaring in de sportfotografie. Ze proberen het vooral niet te technisch te maken, want techniek is maar een heel klein onderdeel van sportfotografie. Het is belangrijk dat je het gaat zíen en er plezier in krijgt, maar vooral dat je merkt dat je betere foto’s gaat maken.

Naast de vijftig sporten is er aandacht voor minder bekende aspecten van de sportfotografie, zoals de workflow, praktische Lightroom-tips, het samenstellen van een portfolio of serie, het verkopen van je foto’s en accreditatie.

Downloadbare bestanden
Wis filter
  • Huub Keulers

    Huub Keulers is gediplomeerd opleider en freelance fotograaf. Na meer dan 30 jaar fotograferen kwam hij er achter dat sportfotografie zijn ware passie is. Zijn stijl van fotograferen is gestileerd met grote aandacht voor emotie timing en doordacht gekozen...
    Keulers K
  • Marcel van der Looij

    Marcel van der Looij is innovatiemanager en freelance (sport)fotograaf. Hij begon zijn carrière in 1979 als fotograaf bij het veilinghuis Sotheby s Amsterdam waar hij het vak van studiofotograaf leerde. Jaren later werd hij gegrepen door het fotograferen...
    Looij L